SKRIVET: 2009-03-30, kl 22:14:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men har haft så hiimla mkt att göra!  Har gjort projektarbeten, umgåtts med min man, festat, börjat praktikperioden osv.!

Förra måndagen för exakt en, vecka sen så var jag och Natta i skolan från 08:30-16:00 och planerade vårat projektarbete som vi skulle göra på lördagen. Vi beställde blommor, gjorde kalkyl, kollade priser osv. Vi kände att detta skulle bli spännande! Beställde bl.a ranunkel, liljor, germini, gerbera, anemoner, aspidistra, nejlikor, läderblad, steel osv!

Tisdagen kom och vi kom till Plantagen - eftersom praktiken egentligen hade börjat på måndagen dagen innan. Men vi då var i skolan och planerade projektarbetet. Vi kom till Plantagen runt 09:45 och Malin mötte upp oss, dock trodde jag innan vi kom dit att det skulle vara supermycket att göra! Men om jag ska vara helt ärlig så fanns det då inte mycket alls, gick mest runt till klockan 16 och kollade om det va fullt överallt och tog bort döda blad. Jättesvårt? Nej inte direkt.

Onsdagen kom, och jag var faktiskt inte direkt sugen att kliva in genom bakdörren till Plantagen. Men jag tog mig igenom dagen tillsammans med Natta. Det som fick göras var att montera gräsklippare. Byta dukar till alla borden osv.
Dagen tog slut och jag åkte hem!

Torsdag - Idag blev det skolan igen för att ta vara på blomleveransen från BlomsterGrossisten, runt 120 blommor som skulle få varuvård. Blev att börja planera årtionderna om vad som va typiskt för dem osv!
Sedan åkte vi hem runt 16:00 idag igen. Pappa och jag tog hem all torrmaterial till oss inför fredag!

Fredag - Skola idag igen då! Nathalie kom runt 09:30. Jag var i skolan redan klockan 9 för jag och mamma hade lämnat in Nisseplutten för kastrering! Natta och jag hade fullt upp hela dagen lång. Vi kollade så vi hade allting, skrev loggbok. Åkte till stan och införskaffade lite. Drog till Flogsta och hämtade ut min klänning. Tillbaka till skolan och packade ihop alla blommorna i en kartong. Pappa kom klockan 13:00 och vi packade bilen full med blommor och krukor! Vi hämtade därefter lille Nissen. Han var groggy stackarn. ! Nerdrogad nästan,dregglade och såg helt vindögd ut!

Natta och jag gjorde klart alla arrangemang med! Tog cirka 4 timmar men sen så var vi klara!Lördagen kom! Var där runt 13:30 och vi träffade Edrun! Hur go kvinna som helst! Likaså hela hennes kör, underbart snälla! Bilderna kan väl visa lite kort om hur det gick: Det var några bilder!
Fler kommer då jag orkar och har tid

Nej nu ska jag sova! Ska upp tidigt imorgon. Tänkte inte ta resten av dagarna. Eller Calle kom till mig på Lördag kväll. Vi var hos honom hela dagen igår. Lassade på skotrarna, eftersom på söndag åker han och jag på söndag morgon till Arådalen en vecka tillsammans med hans familj! Ska bli otroligt mys, åka skoter varje dag, skidor, sol, fjäll och bara njuta!!!

Idag var det praktikplats. Bytte från Plantagen till BlomsterCity! Verkar mysigt och de är snälla :)

Nej nu sovtime! Puss på er <3SKRIVET: 2009-03-21, kl 18:16:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Lördag idag och vädret har varit så himla mysigt!
Vaknade runt 11:00 av att väckarklockan ringde, ville inte sova bort hela dagen inte! Åt lite frukost och sedan så blev det att övningsköra för min del. Åkte ioförsig mammas automat men det gick fint! Stora framsteg idag, backat, kört på landsväg, kört över 90km/h och inte minst parkerat :D ! haha. Bilen lät lite konstigt under tiden men det va en sak som vi inte ska nämna här som jag glömde...
Jag införskaffade mig ett par nya pumps inne på Vardagsrum i Örsa! I really like them.

Sen åkte vi hem och sen dess har jag bara tagit det lugnt. Vilat! :)

Nu senare ikväll drar jag in till stan för att träffa Baby och förmodligen åka till Goggen för att dricka lite. Får se hur de blir

Puss på er!
SKRIVET: 2009-03-20, kl 22:36:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sammanfattning

Ja, jag vet faktiskt inte vart jag ska börja. Denna vecka har varit både ett helvete och en dröm! Jag förstår inte hur allt kan gå från jobbiga tider till tider som man inte vill få nog av! Jag tänkte berätta från måndag tills idag(fredag) vad som har försigått i mitt liv den senaste veckan.

I måndags så vaknade jag upp hos Baby, jag begav mig tidigt till skolan med bussen och förberedde mig för att snitta upp mina blommor som skulle användas på onsdagens yrkesprov. Det hade blivit lite fel i det hela så jag,karlsson,amanda och Ellen åkte till BG för att införskaffa de rätta färgerna osv. Jag kände både osäkerhet i vad jag skulle göra men ändå innerst inne en säkerhet. Att det finns chans att jag kan klara detta. Blev att trixa och fixa innan det blev att åka hem med pappa.
Tisdagen blev inte så långvarig. Blev lite nervositet, men vi hann också med ett studiebesök till ett musée i stan(kommer tyvärr inte ihåg vad det heter). Blev att införskaffa en ny klänning(som jag skulle använda på torsdagens utgång), en kuvertväska och lite smått och gått.Onsdag. Onsdagen den 18:e. Provdag. YB. You name it. 08:30-16:30 stod vi klistrade i floristsalen. Jag,Amanda,Karlsson och Martina var så fokuserade som aldrig förr. Man försökte verkligen tänka på exakt allting! Stickteknik,Radial,snittyta, form,. ALLT! Dagen tog slut och man åkte hem med huvudvärk. Satte mig med loggboken till YB och renskrev den in till WORD. Blev att lägga sig tidigt för att verkligen klara av torsdagen...........

Torsdagen vaknade och jag steg upp med en nervositet som jag aldrig haft förut! Jag skakade, mådde illa, skakade inombords och inte minst - jag kunde inte tänka på annat än resultatet och PPP(powerpointpresentationen).
Jag var i skolan redan 08:15 och man märkte på de fyra YB-eleverna att det var en viktig och stor dag för oss. Man märkte likaså av det på våra floristlärare Ellen & Karin - våra extramammor!
Klockan tickade och klockan blev 09:00,10:00 och så blev den 11:00. Bedömarna kom in till floristsalen. De verkade trevliga men nervositeten fanns kvar! Usch, jag kunde knappt få fram ett ord.
13:00 blev klockan och de fyra YB-eleverna gick med tunga och nervösa steg till G20 - klassrummet där PPP skulle äga rum. Andas Jessica, Andas tänkte jag. Jag var först ut(jag hade frågat om jag kunde vara först ut så jag fick det gjort). Det gick bättre än vad jag trodde. Jag fick fram mina ord och jag kom ut genom dörren med ett YES!. Jag klarade av min nervositet. (Eftersom jag inte ens hade kunnat äta lunch pga alla känslor).
Nu var det bara att sitta och vänta på att Martina klev in, sen Therese och sist men inte minst Amanda.
När alla var klara med PPP så begav vi oss ner till floristsalen där lärarna frågade hur det hade gått osv. Bedömarna(inkl Ellen) gick in genom skynket och tro mig - det var enormt jobbigt att sitta 7-8 meter ifrån och inte höra ett smack men endast se konturer vart de befann sig bakom skynket - "nu är de vid din Karlsson"Nu är de vid min".
UNT dök upp runt 15:00 och pratade med oss fyra. Om YB och vad detta innebar. Han frågade om jag ville ställa upp på en kort kort intervju och sedan bli fotograferad framför min dekoration. Såklart blev det ett ja. Även fast sminket inte va på eller man hade festkläderna på! Vi smög in genom skynket där bedömarna stod och pratade och tog korten(se UNT idag,fredag).
2 TIMMAR senare - alltså TIMMAR senare så hörde man Ellen. "Martina, kan du komma hit?". Vi förstod att nu var de klara och nu väntade fyra supernervösa tjejer på sina bedömningar. Martina kommer ut med tårar och gråter och går direkt till Karin och håller om henne. Nästa man var Karlsson in och medans hon var där så slutar Martina att krama Karin och man ser att Martina ler och skrattar. Martina klarade det!!!!!! Och nästan samtidigt så kommer Karlsson ut med ett YES !!!!! Hon klarade det!!!!
" Jessica, nu är det du" - Jag kommer inte klara det, jag kommer få IG, det va det enda jag tänkte. Gick inte att tänka positivt.... Jag klev in genom skynket och såg de tre domarna som stod vid min dekoration. De orden Ellen sa kommer jag inte glömma" Jessica, du är GODKÄND". JAG KLARADE DET!!!! Tårarna gick inte att hindra, jag va så jävla glad! Bakom skynket stod 1/5 av skolans lärare och väntade på att få se dekorationerna och ut kommer jag med tårar!! Alla kollade med en blick som visade " klarade hon det eller inte". Jag springer fram till Karlsson och kramar sönder henne utan att säga nått". Hon tar tag i mig och frågar " Klarade du det?!?!". JA!!!!!!. Alltså det går inte att beskriva känslan. Jag tror aldrig jag har varit så lycklig i mitt liv.
Amandas tur. Och Amanda, om du läser detta så är du en så jävla stark och duktig person med så jävla mkt glöd i dig. Du kommer klara det i Stockholm! Jag VET DET!!!!!!!!


Efter detta så blev det mingel, chips, snittar, cider, frukt och dess like!!! Föräldrar, släkt och vänner kom och lärarna minglade! Mamma & Pappa kom runt kvart över 5 och innan dess hade Baby kommit förbi och sagt grattis<3. tack för att du kom älskling!
Det blev sedan att bara prata vi som va där, Lina.Nathalie,Nöten,Martina,Karlsson,Amanda och jag. Hur allt är och praktiken osv. Underbart <317:55 tog Natta, Karlsson och jag bussen ner till stan Bytte till 10an och hoppade av vid fyra mackarna för att äta lite Donkenmat innan förfests timet!
Haha efter maten va vi så sega så vi tog bussen två busshållsplatser! Det är såre ska va vissa dagar :D  Men vi njöt verkligen av den underbara vårkänslan, lukten, leenderna och bara att vara lycklig helt enkelt!!!!
Blev att fixa oss hos Karlsson. Locka håret, sminka oss, dricka lite och bara skratta och vara lyckliga!
21:45 tar vi bussen ner, fixade och snygga. Kommer till BJ och ser en kö som då inte är kort! Herregud! Tog 30 minuter att komma in, Och ändå kom vi då de skulle släppa in. Tänk de som kom en timme senare. En av mina killkompisar kom in 2 timmar senare efter att ha stått i kö! UschUsch!
Väl inne på BJ så var det UNDERBAR stämning bland allt folk men träffade! Dock tyckte jag att det var alldeles för mycket folk. Gick knappt att dansa utan att bli knuffad, trampad eller liknande. Träffade underbart folk som jag inte sett på länge. Carro,Micke,Burken,Moch, Markus,Alex,Fredrik, Johanna,Johanna,Isabelle, Gurra,Niklas,Mibbe, Rasmus m.m.! Så mysigt! Dock är man hes efter gårdagen men det vare värt! Carl hämtade upp oss(Natta, Karlsson och Victor) och skjutsade dem till respektive ställe. Jag och Calle åkte hem till han och somnade.Idag - Fredag blev det att vakna klockan 11:00 då min pojke skulle börja jobba klockan 12:00. Jag mötte upp mamma kvart över 12 för att gå på stan. Gick runt lite och bara njöt av vädret. 14:00 skulle hon till optikern så jag stannade ensam på stan för att kolla runt lite. Jag fastnade för en studentklänning och en vårjacka som jag tillslut KÖPTE!. Träffade Johanna en snabbis med, Jaana likaså. Blev sedan att säga hejdå för att möta upp mamma och pappa och hjälpa dem med att kolla efter glasögonbågar. De fann så fina så!
Åkte sedan hem med dem och har sedan dess bara tagit det lugnt! Städat, ätit mat, kollat på tv osv.

JAG ÄR SÅ LYCKLIG!!!!!!!!!!!!!

SKRIVET: 2009-03-13, kl 21:54:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredag

Jag har för mig att det är fredag idag, och jag är helt slut! Man märker verkligen hur lite man har sovit de senaste 2 veckorna. Att ta igen det på en natt blir svårt. Så tänkte snart sova faktiskt!
Fredagen har inte bjudit på mycket alls faktiskt. blev lite städande i huset här och sen bara tagit det lugnt! Jag har inte haft ork till någonting. Magen har gett ifrån sig lite onda känslor så den har jag gett lite ibumetin!

Imorgon - Ja då blir det att sva ut, plugga och sedan träffa Baby senare på kvällen. Saknar honom som bara den <3
Blir väl antingen att hitta på någonting eller bara ta det lugnt :)

Så man kan säga såhär om helgen och nästa vecka :

Lördag: Plugga, Senare på kvällen vara med Baby<3
Söndag: Vara med Baby <3. Kanske hitta på nått
Måndag: Våran beställning kommer med alla blommor. Varuvård på dem hela dan! Sedan plugga med Natta
Tisdag: Fixa det sista på grunden, se till att man har allting inför dagen efter. Kanske försöka hinna med ett studiebesök också. för att få de 10 poängen.
Onsdag : PROVDAG - 08:00-16:00 bakom två skynken kommer 4 personer från klass FL3 att arbeta hela dagen. Jag, Karlsson,Amanda & Martina.
Torsdag: Powerpointpresentation ska redovisas för 3 lärare. En av dem Ellen. Sedan kommer de bedöma våra verk. Antingen IG eller VG. Man håller verkligen tummarna att man klarar detta "körtkort i florist". Sedan på kvällen blir det UTGÅNG PÅ BJ. Antingen supa sig "full" för att fira eller supa sig full för att glömma dagen! haha det tar vi då! men jag satsar på att FIRA ! :)Nej nu tänkte jag ta en dusch och sedan kolla ett avsnitt på CSI innan jag tänkte sussa ner i sängen - såhär tidigt på en fredagskväll? Ja faktiskt, jag är helt slut sen 2 veckor tillbaka! Jag måste få kraft inför nästa vecka! Så det blir att sova för min del :)

Ta hand om er <3

ONSDAG//TORSDAG DÅ JÄVLAR!!!

SKRIVET: 2009-03-08, kl 18:32:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag

Söndag idag och jag är så jävla lycklig!

Skolan kan man nämna med ett leende på läpparna, Yrkesbeviset är så gott som redo för mig! Kolonnerna har stått i skolan i en vecka nu och bara väntar på mig! Kommer snart mina små pelare!!!!

Powerpointpresentationen är halvklar och arbetsmiljö och säkerhetsprovet ska pluggas till 100% imorgon. Sen blir det lite Nyklassicismpapper att plugga på. Sedan i veckan blir det råpluggning för mig och Natta! Fick tag på våran medarbetare idag och det hon skrev va jävligt bra! 2500:- ska de ge oss så vi får köpa blommor till deras konsert, vi ska göra 5 dekorationer i olika årtal och sedan göra massa småsolitärer till de medverkande. 28 mars på Katedralskolans Aula! Ni är välkomna :)

Idag blev det att färga håret mörkbrunt innan jag begav mig till stan för att möta upp min man. Åkte hem till honom där vi tog det lugnt. Blev sedan ett Maxibesök där vi stötte på Simon, som vanligt! Pantade lite burkar och sedan blev det att sitta här :)Tänkte snart baka kladdkaka med bebisen och sedan mysa ner i den nybäddade sängen och finnas i hans famn. Så underbart skönt att ha honom så nära hela tiden. Skulle inte klara dagar utan honom i min famn <3

Nej nu lockar kladdkakan faktiskt! imorgon skola och nu jävlar känns det bra, :)

kram

SKRIVET: 2009-03-06, kl 23:28:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fredag

Fredag idag vilket betyder ledighet! Vaknade runt 11:30, åt lite välbehövlig frukost och sedan gjorde jag mamma en tjänst och dammsög hela deras hus. Tråkigt men behövs göras!

runt 17:00 kom Carl hit och vi åt lite mat med mamma och pappa, lövbiff och potatisgratäng. Åkte in till stan efter, stannade en snabbis på Ica Maxi där vi stötte på Simon & Alexander som jobbade. Blev att handla 2 hårfärgningsmedel. Calle ville se mig i ljusbrunt hår, färgade det men så blev inte fallet. Blev precis som det va innan, värdelösa hårfärgningsmedel alltså!!!!!!!! Sen lite onyttigheter men sådant ska vi inte tala mer om :)

Blev sedan att storstäda nedersta våningen här hos Calle och sedan bara ta det lugnt. Nu tänkte jag lägga mig i sängen och bara ta det lugnt, är helt slut!

Ta hand om er, imorgon blir det nog ett besök hemma hos nyopererade Johanna <3 mysmys:) 

SKRIVET: 2009-03-05, kl 21:30:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag

Ujujuj vilken dag alltså! Fullt upp exakt hela dagen! Eller ? haha

Finns inte så mycket att skriva idag faktiskt, är så trött så jag håller på att somnar över tangentbordet! Har laddat ner Mora Träsk idag, bara för att Karlsson prata om det idag ;D. Sedan ALLA Darins nya låtar! Är helt fast vid dem!


Nu tänkte jag duscha sen kolla film/tv.
Imorgon ska jag träffa mannen i mitt liv igen, Carl.
Amor vincit omnia et nos cedamus amori
SKRIVET: 2009-03-04, kl 21:37:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag

Onsdag - skoldag-dunderdag-stressdag
Idag, ja just idag var man helt slut! Vaknade 07:00 och tvingade mig själv upp ur sängen. 08:15 var jag i skolan och jag kände att nu gäller det att ge gärnet med YB för att inte komma efter och stressa sönder i sista sekunden och missa vissa moment.
Skoldagen började egentligen 12:20 för klass FL3 men de tre YBflickorna som va där idag började redan halv nio. Usch man märker verkligen av att man ibland behöver de där sovmornarna, men jag måste jobba så mkt som möjligt med detta så. Jag har kommit på bra väg nu, detta känns fint!
- Skoldag till 16:00 idag, YB i 4 timmar idag. Ohye,

Sovmorgon denna vecka:
Måndag: 09:50
Tisdag: 13:05
Onsdag: 12:10
-- Men nejdå, jag har varit i skolan från 08:15 varje dag! Jag känner att jag behöver vila
   =     = ?  Vad kommer härnäst, svaret får ni om cirka två veckor!

Imorgon blir det Sthlm med klassen, studiebesök, usch har inte tid för sånt känner jag! Stannar hellre i skolan och börjar med YB.

VILA, jag vill VILA!

ja precis, jag ska nog sova närsomhelst tror jag :).

Kram på er <3


SKRIVET: 2009-03-02, kl 22:23:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

2/3-09

Måndag idag, riiiktigt jobbigt att stiga upp ur den varma och mjuka sängen imorse. usch!
Tog 08:05 till skolan och började med YB & PA , kändes bra! Blev inte så mycket gjort men snart så ;D.

Slutade 13:45 efter 3 lektioner men stannade i skolan tillochmed 15:15 tillsammans med Therese Karlsson. Blev lite YB där med.!Wiho imorgon ska vi in med pelarna så nu jäv*ar!!

Sitter nu hemma hos baby och har pluggat Naturkunskap, gick faktiskt helt okej! Innan idag så har vi solat, brände sönder mig! Sedan åkte vi och lagade mat, pannkakor. underbart gottit!

Imorgon bitti blir det att åka till BlomsterGrossisten för att spana blommor,pris,färg osv. wihoo
Slutar 15:25 så väntar på pappa då.

Kram på er <3

SKRIVET: 2009-03-01, kl 22:24:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

söndag

Söndag idag!

Kortfattad: Hjälpte pappa med veden idag, pappa jagade och sköt ett lodjur! Värsta nice :D Endast 100 st får skjutas i hela Sverige. Sedan gick jag och mamma en runda i skogen, underbart väder!!!!!

Carl kom hit, vi begav oss senare till stan. Gränby där han köpte ett par skor och jag underkläder.
Åkte hem och lagade mat, stuvade makaroner och köttbullar.

Ska nu duscha sen sova faktiskt.

Sov gott allesammans
Skola imorgon, 08:35 sätter vi igång med Yb och PA !

10 månader med min älskade pojke <3